Παρουσίαση τζακιών στην ελληνική αγορά!

Τα τελευταία χρόνια, με την εγκατάσταση της παροχής φυσικού αερίου, τα τζάκια αερίου αρχίζουν να αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς. Είναι μία οικονομική και οικολογική λύση θέρμανσης. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας τα τζάκια αερίου είναι απολύτως ασφαλή, η καύση γίνεται τέλεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν διαρρέει καθόλου αέριο μέσα στον χώρο και δεν χρειάζεται καμινάδα.

Η μελέτη και η εγκατάσταση ενός τζακιού αερίου πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε από τεχνικό αερίου ο οποίος έχει την τεχνογνωσία και την πείρα που απαιτείται για να λειτουργήσει το τζάκι με ασφάλεια.

Είδη τζακιών αερίου

Τα τζάκια αερίου λειτουργούν με προπάνιο και είναι ανοιχτού τύπου (χωρίς πυράντοχο τζάμι) ή κλειστού τύπου (με πυράντοχο τζάμι). Διατίθενται σε πάρα πολλά σχέδια, μοντέρνα ή κλασσικά, για να ταιριάζουν με το ύφος και τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Μπορεί να είναι εντοιχιζόμενα ή κρεμαστά.

Συμβουλές για τη σωστή λειτουργία του τζακιού αερίου

Για να έχει υψηλή απόδοση το τζάκι αερίου , για να λειτουργεί με ασφάλεια και να είναι σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια θα πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα οι οδηγίες χρήσης του.

Ο καθαρισμός του τζακιού αερίου θα πρέπει να γίνεται αφού πρώτα απενεργοποιηθεί η βαλβίδα του. Για τον καθαρισμό του πυράντοχου γυαλιού αρκεί λίγη ποσότητα καθαριστικού τζαμιών. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σκληρές βούρτσες ή ισχυρά χημικά προϊόντα. Για το εξωτερικό του τζακιού αερίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί βρεγμένο πανί, ενώ για το εσωτερικό του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ηλεκτρική σκούπα, αφού αφαιρεθούν τα διακοσμητικά κούτσουρα. Αυτά μπορούν να καθαριστούν με μαλακιά βούρτσα.

Με το σωστό καθαρισμό και την προσεκτική λειτουργία το τζάκι αερίου θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια. Θα σας δίνει την αίσθηση της θαλπωρής του τζακιού ενώ ταυτόχρονα θα έχετε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και τη ζέστη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσετε το κρύο του χειμώνα.