Παρουσίαση τζακιών στην ελληνική αγορά!

Για την ευκολότερη και ασφαλέστερη χρήση ενός τζακιού απαιτούνται κάποια εργαλεία. Στο εμπόριο κυκλοφορεί μία πληθώρα από αξεσουάρ τζακιού που είναι λειτουργικά και καλαίσθητα και προσθέτουν μία νότα ομορφιάς στη διακόσμηση του χώρου σας.

Βασικά εργαλεία τζακιού
Τα πιο απαραίτητα, φυσικά, αξεσουάρ τζακιού είναι τα εργαλεία για τη μετακίνηση των ξύλων και για την αναζωπύρωση της φωτιάς. Συνήθως πωλείται ένα σετ εργαλείων που ονομάζεται «κρεμανταλάς». Αυτά τα αξεσουάρ τζακιού είναι φτιαγμένα από διάφορα υλικά όπως ανοξείδωτο μέταλλο, μαντέμι, μπρούτζος κλπ. Τα αγοράζουμε στα καταστήματα με είδη κιγκαλερίας.

Προστασία από τη φωτιά
Πολύ σημαντική για την ασφάλειά μας είναι η κάλυψη. Είναι το αξεσουάρ τζακιού που προστατεύει από τη φωτιά και δεν αφήνει τις σπίθες να πετιούνται από το τζάκι. Στο εμπόριο υπάρχουν καλύψεις σε διάφορα υλικά και σχέδια που ταιριάζουν σε κάθε είδος σπιτιού. Οι καλύψεις είναι τα αξεσουάρ τζακιού που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική του.

Πρόσθετα αξεσουάρ τζακιών

Καλάθια για καυσόξυλα
Πολύ απαραίτητα επίσης είναι τα πανέρια ή τα κουτιά όπου φυλάσσονται τα ξύλα (ξυλοθήκες). Είναι τα αξεσουάρ τζακιού που χρησιμεύουν στη διατήρηση της καθαριότητας του χώρου. Κάποια από αυτά χρησιμεύουν επίσης στη μετακίνηση των ξύλων. Και αυτά τα αξεσουάρ τζακιού τα συναντάμε σε καταστήματα με είδη κιγκαλερίας, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και υλικών κατασκευής.

Εξαρτήματα για ενεργειακά τζάκια
Στα αξεσουάρ τζακιού συμπεριλαμβάνονται και τα εξαρτήματα που συνθέτουν τα ενεργειακά τζάκια, όπως για παράδειγμα τα πυρίμαχα κρύσταλλα του θερμοθάλαμου.

Αξεσουάρ για μαγείρεμα στο τζάκι
Μια μεγάλη απόλαυση του χειμώνα είναι τα το ψήσιμο στο τζάκι. Στα καταστήματα με είδη κιγκαλερίας πωλούνται σχάρες για τζάκι, καθώς και βάσεις για μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Είναι από τα αξεσουάρ τζακιού που χρησιμεύουν στην προετοιμασία νόστιμων φαγητών και ταυτόχρονα εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια.