Παρουσίαση τζακιών στην ελληνική αγορά!

Με τον όρο οικολογικά τζάκια, εκτός από τα ενεργειακά τζάκια, εννοούμε τις συσκευές αυτές που παράγουν μία απομίμηση φλόγας χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον με διοξείδιο του άνθρακα και κάνοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Τέτοιου είδους τζάκια είναι τα ηλεκτρικά, τα τζάκια αερίου και βιοαιθανόλης. Τα ηλεκτρικά τζάκια καταναλώνουν ελάχιστη ηλεκτρική ενέργεια, ενώ τα τζάκια που λειτουργούν με υγραέριο κάνουν σχεδόν τέλεια καύση, χωρίς διαρροή αερίου στο χώρο. Όσο για τα τζάκια βιοαιθανόλης εκπέμπουν τόσα καυσαέρια στον αέρα όσα δύο κεριών.


Οικολογικά τζάκια βιοαιθανόλης

Μια μεγάλη ανακάλυψη στον τομέα της παραγωγής ενέργειας που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον είναι τα οικολογικά τζάκια που λειτουργούν με βιοαιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη. Θεωρούνται ενεργειακά γιατί έχουν εστία κλειστού τύπου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει απώλεια θερμότητας.

Η φλόγα του τζακιού βιοαιθανόλης δεν συγκρίνεται φυσικά με τη φλόγα του συμβατικού, παραδοσιακού τζακιού, η θερμαντική του απόδοση όμως είναι πολύ μεγάλη και η αγορά, η εγκατάστασή του και η κατανάλωση καύσιμης ύλης είναι πολύ οικονομικές. Θεωρούνται οικολογικά τζάκια γιατί τα καυσαέρια που εκπέμπουν στο χώρο είναι ελάχιστα. Αντιστοιχούν στα καυσαέρια που εκπέμπουν δύο κεριά.

Τα τζάκια βιοαιθανόλης τοποθετούνται εύκολα, σε οποιοδήποτε σημείο. Δεν χρειάζονται σωλήνες ή καμινάδα, πράγμα που κάνει την μετακίνησή τους πολύ εύκολη. Δημιουργούν μία ατμόσφαιρα θαλπωρής, όπως το συμβατικό τζάκι, χωρίς όμως την ακαταστασία, τη μυρωδιά, τον καπνό και τη βρωμιά που προκαλεί αυτό, θερμαίνουν πολύ καλά μικρούς χώρους και εξοικονομούν χρήματα.

Επιτοίχια, επιτραπέζια ή επιδαπέδια, σταθερά ή φορητά, τα τζάκια βιοαιθανόλης θα βρουν τη θέση τους στο χώρο σας και θα προσθέσουν μια νότα ζεστασιάς και καλαισθησίας. Η ποικιλία των οικολογικών-ενεργειακών τζακιών ως προς τα υλικά κατασκευής τους, το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα τους είναι απέραντη. Το ίδιο ισχύει και για τις τιμές τους.


Λειτουργία και συντήρηση του τζακιού βιοαιθανόλης

Το οικολογικό τζάκι βιοαιθανόλης λειτουργεί τόσο απλά όσο μία σόμπα πετρελαίου. Γεμίζουμε απλώς το ντεπόζιτο με το καύσιμο προσέχοντας να μην χυθεί και λερώσει τον γύρω χώρο.

Για να είναι εντελώς ακίνδυνη η λειτουργία των οικολογικών τζακιών θα πρέπει ο καυστήρας να είναι πάντοτε κρύος όταν γεμίζουμε το ντεπόζιτο με την καύσιμη ύλη.

Όσο για τη συντήρηση του τζακιού βιοαιθανόλης είναι πολύ απλή και οικονομική. Τα οικολογικά τζάκια δεν έχουν καμινάδα, οπότε αποφεύγεται η δαπανηρή διαδικασία του καθαρισμού της και είναι εντελώς ακίνδυνα. Αρκεί ο καθαρισμός του θαλάμου εσωτερικά και εξωτερικά και το οικολογικό τζάκι σας θα έχει μεγάλη απόδοση και θα διατηρηθεί σε πολλή καλή κατάσταση για πολλά χρόνια.